Coronavirus

Heeft u klachten passend bij een besmetting met het coronavirus, zoals keelpijn, koorts met verkoudheid, hoesten, plotseling verlies van smaak en reuk of moeilijk ademhalen, dan verzoeken wij u een zelftest te doen alvorens u naar de praktijk komt.

Actuele informatie over het coronavirus vindt u op de websites van Thuisarts.nl en het RIVM.
Het landelijke telefoonnummer voor algemene vragen over het coronavirus: 0800-1351
Rode Kruis hulplijn voor kwetsbare mensen: 070-4455888

Hoe gaat het als de huisarts bij u aan huis komt bij ernstige klachten?

Als de huisarts bij u een visite aflegt omdat u ernstige klachten heeft mogelijk door Corona, dan belt de huisarts of assistente u van tevoren.

  1. U of een gezinslid doet de voordeur open en u gaat terug naar de woonkamer met de tussendeur dicht.
  2. De huisarts kleedt zich om in de hal
  3. Daarna komt de huisarts binnen met pak aan, handschoenen, mondkapje en bril.
  4. U wordt onderzocht en er wordt een besluit genomen of u naar het ziekenhuis gaat of thuis kunt blijven.
  5. De huisarts doet in de hal alle spullen weer uit en laat een aantal wegwerpspullen achter die in een afgesloten zak weggegooid kunnen worden.

In een enkel geval zal in overleg met de patiënt en familie besloten worden dat een ziekenhuisopname niet zinvol is omdat bijvoorbeeld de patiënt te kwetsbaar is en niet zal herstellen bij een intensieve behandeling of nog belangrijker als de patiënt geen verdere behandeling wil. Als u daar zelf al duidelijke ideeën over heeft, laat dat dan aan ons weten.

Coronatest
Het coronavirus wordt overgedragen door hoesten, maar ook via de handen. U moet denken aan een besmetting met het coronavirus als u koorts boven de 38 graden en luchtwegklachten heeft.
Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Kom dan niet naar de praktijk. In dat geval kunt u zich laten testen op het coronavirus.

Bel voor een afspraak met de GGD: 0800-1202 of meld u aan op coronatest.nl

Bent u ouder dan 70 jaar of heeft u een chronische aandoening zoals astma of suikerziekte? Neem dan telefonisch contact op met onze praktijk. Ook als u zich ernstig ziek voelt, bijvoorbeeld hoge koorts heeft of kortademig bent, neem dan telefonisch contact met ons op.