Nieuws uit de praktijk

Huisartsenpraktijk Nieuw Noord Zandvoort

Videoconsult
Het is mogelijk een videoconsult in te plannen bij de huisarts of de praktijkondersteuner. Een videoconsult is hetzelfde als een normale afspraak, alleen hoeft u voor deze afspraak niet naar de praktijk te komen.
Wanneer is een videoconsult geschikt?
In bepaalde gevallen, zoals wanneer geen lichamelijk onderzoek nodig is of u niet in staat bent naar de praktijk te komen, kunt u met de assistente bespreken of een videoconsult in uw situatie geschikt is.
Wat heeft u nodig voor een videoconsult?
U heeft een smartphone nodig met een internetverbinding, geluid en camera.
Voor meer informatie zie >>Afspraak maken

Praktijkondersteuner Jeugd in beeld
Huisartsen zijn vaak een eerste aanspreekpunt voor ouders en jongeren als er iets niet goed gaat. Sinds vorig jaar kun je daar ook de praktijkondersteuners Jeugd tegenkomen. Zij bieden ondersteuning en pakken veel vragen op. Of het nu gaat om
opvoedingsvragen, onverklaarbare klachten zoals chronische hoofdpijn/buikpijn of een puber met somberheidsklachten. Door passende begeleiding van de praktijkondersteuner Jeugd is hulp direct beschikbaar en soms maar van korte duur. Deze aanpak blijkt succesvol. Sinds enige tijd is Jan-Willem Buschman bij ons aanwezig op de maandagochtend. Als u denkt dat praktijkondersteuning iets voor u en uw kind kan betekenen, dan kunt u via ons een afspraak bij hem maken. Deze consulten worden volledig vergoed.